
طرز تهیه چلو گوشت مجلسی، یکی از شاهکارهای آشپزی ایرانی، ترکیبی از برنج عطرآگین و گوشت لطیف است که در مراسمها و مهمانیها میدرخشد. این غذا با طعمی متعادل و ظاهری فریبنده، هر سفرهای را باشکوه میکند. در این دستورپخت از بهترین آموزشگاه آشپزی ، به طرز تهیه چلو گوشت خانگی ساده و نسخههای متنوع آن میپردازیم. با ترفندهای حرفهای، این دستور برای طرز تهیه چلو گوشت گوساله مجلسی، چه با رب و چه بدون رب، طعمی بینظیر ارائه میدهد.
فهرست مطالب
مواد اولیه برای چلو گوشت مجلسی

جدول زیر مواد لازم برای طرز تهیه چلو گوشت ساده با رب و طرز تهیه چلو گوشت ساده بدون رب را برای ۴ نفر مشخص میکند.
مواد اولیه | مقدار برای ۴ نفر | مقدار (گرم/میلیلیتر) |
---|---|---|
گوشت گوساله (گردن یا راسته) | ۶۰۰ گرم | ۶۰۰ گرم |
برنج ایرانی | ۳ پیمانه | ۶۰۰ گرم |
پیاز متوسط | ۲ عدد | ۳۰۰ گرم |
رب گوجهفرنگی (اختیاری) | ۱ قاشق غذاخوری | ۱۵ گرم |
زعفران دمکرده | ۲ قاشق غذاخوری | ۳۰ میلیلیتر |
دارچین | ۱/۲ قاشق چایخوری | ۲ گرم |
نمک | ۲ قاشق چایخوری | ۱۲ گرم |
فلفل سیاه | ۱/۴ قاشق چایخوری | ۱ گرم |
روغن مایع | ۴ قاشق غذاخوری | ۶۰ میلیلیتر |
کره | ۲ قاشق غذاخوری | ۳۰ گرم |
زرشک (برای تزئین) | ۱/۴ پیمانه | ۳۰ گرم |
خلال پسته (برای تزئین) | ۲ قاشق غذاخوری | ۲۰ گرم |
آب | ۴ پیمانه | ۱۰۰۰ میلیلیتر |
با این مواد، چلو گوشتم انگار در یه رستوران سنتی قدیمی پخته شده بود!
پیشنهاد ویژه
دوره آشپزی ایرانی آشپزشو در بهترین آموزشگاه آشپزی
مراحل پخت چلو گوشت مجلسی
طرز تهیه چلو گوشت با گوشت خورشتی نیازمند دقت در پخت گوشت و برنج است تا طعمی اصیل و بافتی لطیف به دست آید.
- آمادهسازی گوشت: گوشت گوساله را به قطعات متوسط (۴×۴ سانتیمتر) برش دهید. پیازها را نگینی خرد کرده و در قابلمه با ۲ قاشق روغن تفت دهید تا طلایی شوند.
- پخت گوشت: گوشت را به پیاز اضافه کنید و ۵ دقیقه تفت دهید تا رنگش تغییر کند. نمک، فلفل سیاه، دارچین، و (در صورت استفاده) رب گوجهفرنگی را اضافه کنید و ۳ دقیقه تفت دهید.
- اضافه کردن آب و زعفران: آب و نیمی از زعفران دمکرده را بریزید. درب قابلمه را بگذارید و ۲.۵-۳ ساعت روی حرارت ملایم بپزید تا گوشت نرم شود.
- پخت برنج: برنج را ۱ ساعت در آب و نمک خیس کنید. در قابلمهای، آب را جوش بیاورید، برنج را آبکش کنید و به آب جوش اضافه کنید. پس از ۸-۱۰ دقیقه (نیمهپز)، برنج را آبکش کنید.
- دم کردن برنج: کف قابلمه را با روغن و کره چرب کنید، برنج آبکششده را بریزید و با زعفران باقیمانده مخلوط کنید. روی حرارت ملایم ۴۵ دقیقه دم کنید.
- سرو: برنج را در دیس بکشید، گوشت را با سس غلیظ کنار آن قرار دهید. با زرشک و خلال پسته تزئین کنید.
این روش پخت گوشت رو انقدر لطیف کرد که همه عاشقش شدن!
فوت و فن چلو گوشت خوشمزه

برای دستیابی به بهترین فوت و فن چلو گوشت خوشمزه، این نکات را رعایت کنید:
- از گوشت تازه گوساله با کمی چربی استفاده کنید برای لطافت بیشتر.
- پیاز را کاملاً طلایی کنید تا سس طعم عمیقی بگیرد.
- زعفران را غلیظ دم کنید و در دو مرحله استفاده کنید.
- برنج را بیش از حد نجوشانید تا دانهها وا نروند.
- برای سس غلیظ، آب گوشت را در پایان پخت کم کنید.
این ترفندا چلو گوشتمو به یه غذای مجلسی واقعی تبدیل کرد!
تزیین چلو گوشت مجلسی
ارائه چلو گوشت گوساله مجلسی باید چشمنواز باشد:
- برنج را با زرشک تفتداده و خلال پسته تزئین کنید.
- تکههای گوشت را با سس غلیظ در مرکز دیس بچینید.
- کمی پودر دارچین روی برنج الک کنید برای عطر ملایم.
- از بشقابهای سفید یا سنتی برای سرو استفاده کنید.
- کنار غذا، سبزی خوردن یا ترشی انار قرار دهید.
تزئین با زرشک و پسته، دیسمونو خیلی شیک کرد!
پیشنهاد ویژه ….
دوره آشپزی ملل معرفی و آموزش غذاهای بینالمللی در آموزشگاه آشپزشو
انواع چلو گوشت
طرز تهیه چلو گوشت خانگی ساده را میتوان با تغییراتی متنوع کرد:
- چلو گوشت با رب: رب گوجهفرنگی طعم تند و رنگ قرمز میدهد.
- چلو گوشت بدون رب: بدون رب، طعم زعفران و دارچین غالب است.
- چلو گوشت با سبزیجات: هویج یا قارچ تفتداده به سس اضافه کنید.
نسخه بدون رب طعم اصیلتری به غذامون داد!
جایگزینهای مواد اولیه

در صورت نبود مواد، این جایگزینها مناسباند:
- گوشت گوساله: گوشت گوسفندی یا ران مرغ.
- برنج ایرانی: برنج باسماتی (با تنظیم زمان پخت).
- رب گوجهفرنگی: پوره گوجه تازه.
- زعفران: زردچوبه (۱/۴ قاشق برای رنگ).
- زرشک: خلال بادام یا کشمش.
جایگزین مرغ بهجای گوساله خیلی خوب جواب داد!
بیشتر بخوانید …
طرز تهیه تهچین مرغ زعفرانی: یه غذای مجلسی و خوشمزه
ارزش غذایی
جدول زیر ارزش غذایی تقریبی چلو گوشت مجلسی را برای ۴ نفر و هر نفر نشان میدهد.
ماده مغذی | مقدار کل (۴ نفر) | مقدار هر نفر |
---|---|---|
پروتئین (گرم) | ۱۲۰ | ۳۰ |
چربی (گرم) | ۱۱۲ | ۲۸ |
کربوهیدرات (گرم) | ۲۶۰ | ۶۵ |
فیبر (گرم) | ۸ | ۲ |
قند (گرم) | ۱۲ | ۳ |
سدیم (میلیگرم) | ۲۴۰۰ | ۶۰۰ |
این جدول بهم کمک کرد غذا رو با رژیمم هماهنگ کنم!
کالری
نوع غذا | کالری کل (۴ نفر) | کالری هر نفر |
---|---|---|
چلو گوشت مجلسی | ۲۶۰۰ کیلوکالری | ۶۵۰ کیلوکالری |
کالری متعادل این غذا برای مهمونیم عالی بود!
بیشتر بخوانید …
طرز تهیه خورش بادمجان: دستور پخت اصیل و لذیذ
پیام آشپزشو

طرز تهیه چلو گوشت مجلسی، بیش از یک غذا، نمادی از دورهمی و محبت است. پخت این غذای اصیل، با عطر زعفران و طعم لطیف گوشت، دلها را به هم نزدیک میکند. در هر لحظه، این غذا یادآوری میکند که با سادهترین مواد، میتوان خاطرهای ماندگار ساخت. با عشق بپزید و لذت ببرید.
این غذا حال همه رو تو مهمونی خوب کرد!
سخن پایانی
طرز تهیه چلو گوشت مجلسی، فرصتی است برای خلق غذایی که هم قلب را گرم میکند و هم سفره را زیبا. این دستور، با ترفندهای حرفهای و طعمی متعادل، شما را به پخت چلو گوشتی دعوت میکند که در هر مراسم و مهمانی میدرخشد. اکنون، آمادهاید تا با این راهنما، غذایی اصیل و خاطرهانگیز برای عزیزانتان تهیه کنید.
سؤالات متداول

من تولیدکننده محتوایی هستم که طعم کلمات را همانقدر خوب میشناسم که طعم ادویههای اصیل را در یک غذای خوشعطر. از کودکی عاشق آشپزی بودم؛ دنیایی که در آن، خلاقیت، نظم و سلیقه دست به دست هم میدهند تا چیزی خلق شود که هم چشمنواز است و هم ماندگار. این عشق قدیمی، حالا در کنار تخصصم در تولید محتوا و سئو، شکل تازهای به خود گرفته است. بیش از سه سال است که در مسیر حرفهای خود، با ترکیب تحصیلات دانشگاهی، محتواهایی طراحی میکنم که نهتنها خوشساخت و کاربرپسندند، بلکه در نتایج جستوجو نیز درخشان ظاهر میشوند. باور دارم همانطور که یک غذای خوب نیاز به تعادل طعمها دارد، یک محتوای خوب هم نیازمند ترکیبی سنجیده از ساختار، داستان و بهینهسازی است. حالا، مأموریتم فقط نوشتن نیست؛ بلکه خلق دستورالعملهاییست که برندها را در دنیای دیجیتال مزهدارتر، ماندگارتر و قابل انتخاب میکند. من عاطفه مرادی روایتگر برندهایی هستم که میخواهند با طعمی متفاوت، در ذهن مخاطب بمانند.