
اگه دنبال یه غذای ایرانی اصیل و خوشطعم میگردی که هم برای مهمونی بترکونه هم برای ناهار خانوادگی حسابی مناسب باشه، طرز تهیه هویج پلو با مرغ همون چیزیه که دنبالش هستی! هویج پلو با اون رنگ نارنجی جذابش، طعم شیرین و ملایم هویج، و عطر زرشک و خلال پسته، یه غذای اصیل ایرانیه که تو خیلی از شهرها، مخصوصاً شیراز، طرفدار داره. این غذا با مرغ آبدار و ادویههای خوشبو درست میشه و بهخاطر ظاهر قشنگش، همیشه مهمونات رو سورپرایز میکنه. تو آشپزشو، قراره طرز تهیه هویج پلو با مرغ رو قدمبهقدم بهت یاد بدم، طوری که انگار از یه رستوران سنتی سفارش دادی! کالری، ارزش غذایی، و مقایسه با هویج پلو گوشت چرخکرده هم براتون نوشتیم. پاشید بریم تو آشپزخونه!
“هویج پلو با مرغ اولین غذای مجلسی بود که درست کردم. رنگش انقدر قشنگه که همه فکر کردن از رستوران گرفتم!”
– نگار، تهران

فهرست مطالب
مواد اولیه و ابزار مورد نیاز

برای طرز تهیه هویج پلو، مواد اولیه تازه و باکیفیت خیلی مهمه که طعم و رنگ غذا رو عالی کنه. جدول زیر مواد لازم برای ۴ نفر رو نشون میده. مقدارها طوری تنظیم شدن که غذا متعادل و خوشمزه بشه.
مواد اولیه | مقدار |
---|---|
برنج ایرانی | ۳ پیمانه (۴۸۰ گرم) |
سینه یا ران مرغ | ۵۰۰ گرم |
هویج متوسط | ۴ عدد (۴۰۰ گرم) |
زرشک | ۵۰ گرم (۱/۴ پیمانه) |
خلال پسته | ۳۰ گرم (۲ قاشق غذاخوری) |
پیاز متوسط | ۲ عدد (۲۰۰ گرم) |
زعفران دمکرده | ۲ قاشق غذاخوری (۳۰ میلیلیتر) |
کره بدون نمک | ۵۰ گرم |
روغن مایع (ترجیحاً زیتون) | ۴ قاشق غذاخوری (۴۰ گرم) |
شکر | ۲ قاشق غذاخوری (۲۵ گرم) |
آبلیمو تازه | ۱ قاشق غذاخوری (۱۵ میلیلیتر) |
نمک | ۱ قاشق غذاخوری (۱۵ گرم) |
فلفل سیاه | ۱/۲ قاشق چایخوری (۲ گرم) |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری (۵ گرم) |
دارچین | ۱/۴ قاشق چایخوری (۱ گرم) |
ابزار مورد نیاز:
- قابلمه متوسط برای پخت برنج.
- تابه بزرگ برای مرغ و هویج.
- رنده یا خلالکن برای هویج.
- کاسه برای خیس کردن برنج.
- قاشق چوبی و کفگیر برای تفت.
- پیمانه و قاشق اندازهگیری برای دقت.
نکته: برنج ایرانی (مثل هاشمی یا دمسیاه) طعم بهتری میده. هویجها رو تازه بخر و خلالی نازک خرد کن که خوب تفت بخوره.
“من همیشه هویجها رو با رنده خلالی میکنم. اینجوری هم قشنگه هم سریع تفت میخوره.”
– سارا، شیراز
پیشنهاد ویژه …
اگربه دنبال آموزشی غذاهای ایرانی هستید و میخواهید در این حوزه حرفهای کار کنید، پیشنهاد آشپزشو دوره حضوری آموزش غذاهای ایرانی است.
دستور پخت: طرز تهیه هویج پلو با مرغ

حالا میریم سراغ درست کردن هویج پلو که طعمش همه رو دیوونه میکنه! طرز تهیه هویج پلو با مرغ رو قدمبهقدم توضیح میدم، با نکاتی که غذات رو رستورانی میکنه. هویج پلو با مرغ و زرشک هم تو این روش گنجونده شده.
مرحله ۱: آمادهسازی برنج
- ۳ پیمانه برنج رو بشور و ۲ ساعت تو آب و ۱ قاشق نمک خیس کن.
- تو قابلمه، ۶ پیمانه آب رو جوش بیار. برنج رو آبکش کن و تو آب جوش بریز. ۷-۸ دقیقه بجوشه تا دونههاش نرم بشن، ولی وسطش یه کم سفت باشه.
- برنج رو آبکش کن و با آب ولرم بشور که نشاسته اضافیش بره.
مرحله ۲: آمادهسازی مرغ
- ۵۰۰ گرم مرغ (سینه یا ران) رو به قطعات ۴-۵ سانتی خرد کن.
- تو کاسه، مرغ رو با ۱/۲ قاشق نمک، ۱/۲ قاشق فلفل سیاه، ۱ قاشق زردچوبه، و ۱ قاشق آبلیمو مخلوط کن. ۲۰ دقیقه تو یخچال بذار مزهدار بشه.
- تو تابه، ۲ قاشق روغن زیتون رو گرم کن. ۱ پیاز (۱۰۰ گرم) رو نگینی خرد کن و ۵ دقیقه تفت بده تا طلایی بشه. مرغها رو اضافه کن و ۱۰ دقیقه تفت بده تا نیمپز بشن. ۱/۴ قاشق دارچین بریز و ۱ دقیقه تفت بده. ۱/۲ پیمانه آب اضافه کن، در تابه رو ببند، و ۲۰ دقیقه با حرارت کم بپز تا مرغ نرم بشه.
مرحله ۳: آمادهسازی هویج و زرشک
- ۴ هویج (۴۰۰ گرم) رو بشور، پوست بگیر، و خلالی نازک (۲ میلیمتری) خرد کن.
- تو تابه، ۵۰ گرم کره و ۲ قاشق روغن زیتون رو گرم کن. هویجها رو ۸-۱۰ دقیقه تفت بده تا نرم بشن، ولی له نشن.
- ۲ قاشق شکر و ۱ قاشق آبلیمو به هویجها اضافه کن و ۲ دقیقه تفت بده تا شیرینی متعادل بشه.
- تو یه تابه کوچیک، ۵۰ گرم زرشک شستهشده رو با ۱ قاشق کره ۱-۲ دقیقه تفت بده. ۱ قاشق شکر بریز که ترشیش ملایم بشه.
مرحله ۴: دم کردن پلو
- کف قابلمه، ۲ قاشق روغن بریز و نون لواش یا سیبزمینی ورقهای بذار برای تهدیگ.
- نصف برنج آبکششده رو تو قابلمه بریز. یه لایه هویج و زرشک روش پخش کن. بقیه برنج رو بریز و ۲ قاشق زعفران دمکرده روش بده.
- در قابلمه رو با دمکنی ببند و ۴۵ دقیقه با حرارت کم بذار دم بکشه.
- مرغهای پخته رو کنار پلو یا وسطش بچین.
مرحله ۵: سرو
- پلو رو تو دیس بکش، با خلال پسته و زرشک تزیین کن. مرغها رو کنار یا روش بذار. با ماست یا سالاد شیرازی سرو کن.
“این غذارو رو برای تولد مامانم درست کردم. زرشک و خلال پسته حسابی غذامو بین بقیه غذاها متفاوت کرد!”
– عارفه، مشهد
کالری هویج پلو با مرغ

اگه به کالری غذات اهمیت میدی، جدول زیر کالری هر ماده و کل غذا رو برای ۴ نفر نشون میده. مقادیر بر اساس USDA و منابع ایرانی محاسبه شدن.
مواد اولیه | مقدار | کالری (کیلوکالری) |
---|---|---|
برنج ایرانی | ۴۸۰ گرم | ۶۷۲ |
سینه یا ران مرغ | ۵۰۰ گرم | ۸۲۵ |
هویج | ۴۰۰ گرم | ۱۶۴ |
زرشک | ۵۰ گرم | ۱۶۰ |
خلال پسته | ۳۰ گرم | ۱۶۸ |
پیاز | ۲۰۰ گرم | ۸۰ |
زعفران | ۳۰ میلیلیتر | ۰ |
کره بدون نمک | ۵۰ گرم | ۳۵۸ |
روغن زیتون | ۴۰ گرم | ۳۵۶ |
شکر | ۲۵ گرم | ۱۰۰ |
آبلیمو | ۱۵ میلیلیتر | ۴ |
نمک | ۱۵ گرم | ۰ |
فلفل سیاه | ۲ گرم | ۵ |
زردچوبه | ۵ گرم | ۱۶ |
دارچین | ۱ گرم | ۳ |
کل (۴ نفر) | ۲۹۱۱ | |
هر نفر | ۷۲۸ |
توضیح:
- هویج پلو با مرغ یه غذای نسبتاً پرکالریه (۷۲۸ کیلوکالری هر نفر) بهخاطر برنج، کره، و روغن.
- برای کاهش کالری، کره رو به ۳۰ گرم و روغن رو به ۲۰ گرم کم کن (کل کالری به ۲۶۰۰، هر نفر ۶۵۰ کیلوکالری).
- این مقدار برای ناهار خوشمزه ایرانی یا شام مجلسی برای مهمونات مناسبه که تدارک بب.
“کالریش یه کم بالاست، ولی من شکر رو نصفه کردم و بازم خوشمزه شد. برای مهمونی عالیه!”
– زهرا، اصفهان
بیشتر بخوانید …
طرز تهیه انواع دلمه: برگ مو، کلم، بادمجان، گوجه و …
ارزش غذایی هویج پلو با مرغ

جدول زیر ارزش غذایی کل غذا (۴ نفر) و هر نفر رو نشون میده. این اطلاعات بهت کمک میکنه بدونی هویج پلو با مرغ چه مواد مغذیای داره.
ماده مغذی | کل (۴ نفر) | هر نفر |
---|---|---|
پروتئین (گرم) | ۱۱۰ | ۲۷.۵ |
چربی (گرم) | ۹۵ | ۲۳.۸ |
کربوهیدرات (گرم) | ۳۲۰ | ۸۰ |
فیبر (گرم) | ۱۲ | ۳ |
قند (گرم) | ۴۵ | ۱۱.۳ |
سدیم (میلیگرم) | ۴۲۰۰ | ۱۰۵۰ |
کلسیم (میلیگرم) | ۱۶۰ | ۴۰ |
آهن (میلیگرم) | ۸ | ۲ |
ویتامین A (میکروگرم) | ۳۲۰۰ | ۸۰۰ |
ویتامین C (میلیگرم) | ۳۰ | ۷.۵ |
توضیح:
- پروتئین: مرغ ۱۰۰ گرم پروتئین میده، که برای عضلهسازی و سیری عالیه.
- چربی: کره و روغن زیتون (۸۵ گرم چربی) انرژی خوبی میدن، ولی زیادهروی نکن.
- کربوهیدرات: برنج (۱۵۰ گرم کربوهیدرات) منبع اصلی انرژیه.
- فیبر: هویج و زرشک فیبر خوبی (۱۲ گرم) برای گوارش دارن.
- ویتامینها: هویج ویتامین A بالایی داره (۳۲۰۰ میکروگرم)، که برای چشم و پوست خوبه.
- سدیم (۴۲۰۰ میلیگرم) بالاست، پس اگه فشار خون داری، نمک رو کم کن.
“اینکه هویج اینقدر ویتامین A داره برام جالب بود. حس خوبیه که غذای خوشمزه مغذی هم باشه!”
– الناز، تبریز
مقایسه هویج پلو با مرغ و گوشت چرخکرده

طرز تهیه هویج پلو با مرغ با هویج پلو گوشت چرخکرده تفاوتهایی تو طعم و کاربرد داره. بیایم مقایسه کنیم:
- طعم: هویج پلو با مرغ طعم ملایمتر و آبدارتری داره، چون مرغ بافت نرم و ادویهپذیری خوبی داره. گوشت چرخکرده طعم سنگینتر و چربی بیشتری میده، که برای کسایی که غذای غلیظ دوست دارن بهتره.
- بافت: مرغ تکهای یه بافت جویدنی به غذا اضافه میکنه، ولی گوشت چرخکرده با برنج مخلوط میشه و بافت یکدستتری داره.
- کالری: هویج پلو با مرغ (۷۲۸ کیلوکالری هر نفر) سبکتر از نسخه گوشت چرخکرده (حدود ۸۵۰ کیلوکالری) هست، چون گوشت گوسفندی چربی بیشتری داره.
- کاربرد: هویج پلو با مرغ برای مهمونیهای شیک مناسبتره، چون ظاهرش قشنگه. نسخه گوشت چرخکرده برای وعدههای روزانه و سریع بهتره.
اگه دنبال غذای مجلسی و سبکتری، هویج پلو با مرغ انتخاب بهتریه.
“من هویج پلو با گوشت چرخکرده رو هم امتحان کردم، ولی مرغ چون سبکتره، بیشتر به ذائقهم خورد.”
– سحر، رشت
بیشتر بخوانید …
دستورپخت فسنجان مرغ مجلسی | آموزش کامل و حرفهای
سخن پایانی
طرز تهیه هویج پلو با مرغ یه راه عالیه که یه غذای اصیل و خوشطعم ایرانی رو تو خونه درست کنی. با هویج خلالی، زرشک ترش، و خلال پسته، این غذا نهتنها خوشمزهست، بلکه با رنگ و لعابش همه رو جذب میکنه. جدولهای کالری و ارزش غذایی بهت کمک میکنن حواست به تغذیهات باشه. حالا وقتشه برنجت رو خیس کنی، هویجها رو خلالی کنی، و یه هویج پلو مجلسی درست کنی.
“این دستور انقدر کامل بود که دفعه اول عالی شد. مهمونام عاشقش شدن، مرسی آشپزشو!”
– فاطمه، کرج
سوالات متداول درباره طرز تهیه هویج پلو با مرغ

من تولیدکننده محتوایی هستم که طعم کلمات را همانقدر خوب میشناسم که طعم ادویههای اصیل را در یک غذای خوشعطر. از کودکی عاشق آشپزی بودم؛ دنیایی که در آن، خلاقیت، نظم و سلیقه دست به دست هم میدهند تا چیزی خلق شود که هم چشمنواز است و هم ماندگار. این عشق قدیمی، حالا در کنار تخصصم در تولید محتوا و سئو، شکل تازهای به خود گرفته است. بیش از سه سال است که در مسیر حرفهای خود، با ترکیب تحصیلات دانشگاهی، محتواهایی طراحی میکنم که نهتنها خوشساخت و کاربرپسندند، بلکه در نتایج جستوجو نیز درخشان ظاهر میشوند. باور دارم همانطور که یک غذای خوب نیاز به تعادل طعمها دارد، یک محتوای خوب هم نیازمند ترکیبی سنجیده از ساختار، داستان و بهینهسازی است. حالا، مأموریتم فقط نوشتن نیست؛ بلکه خلق دستورالعملهاییست که برندها را در دنیای دیجیتال مزهدارتر، ماندگارتر و قابل انتخاب میکند. من عاطفه مرادی روایتگر برندهایی هستم که میخواهند با طعمی متفاوت، در ذهن مخاطب بمانند.