ماکتل بلو هاوایی چیست؟ صفر تا صد تهیه ماکتل بلو هاوایی

ماکتل بلو هاوایی چیست؟

در دنیای رنگارنگ ماکتل‌ها، جذابیت ظاهری و طعم مهم‌ترین ویژگیست. امروزه با وجود خلاقیت بین بارتندر و باریستاها با انواع بسیار متنوعی از نوشیدنی‌های غیرالکلی و ماکتل‌ها رو‌به‌رو هستیم که برخی خاص‌تر از بقیه هستند چرا که رنگ و مزه منحصربه‌فردی دارند. ماکتل بلو هاوایی یک نوشیدنی خاص و استوایی است که اولین فاکتوری که در آن توجه همه را جلب می‌کند رنگ آبی الکتریکی و چشم‌نوازش است. طعمش تعادلی از شیرینی، ترشی و حس کرمی لطیف دارد و دقیقاً همان هویت نوشیدنی‌های ساحلی هاوایی را تداعی می‌کند. در این مطلب به طرز تهیه این ماکتل جذاب می‌پردازیم و با جزئیات مواد تشکیل‌دهنده آن بیشتر آشنا می‌شویم.

پیشنهاد ویژه…
اگر به دنیای نوشیدنی‌ها علاقه دارید، و می‌خواهید در درست کردن انواع نوشیدنی استاد شوید جای شما در آشپزشو خالیست! آموزشگاه آشپزشو زیر نظر بهترین اساتید برای علاقه‌مندان به دوره‌ی باریستایی دوره حضوری باریستایی رو تشکیل داده است، منتظر شما هستیم.

بلو هاوایی از کجا آمده‌است؟

بلو هاوایی از کجا آمده‌است؟

ریشه این کوکتل مشهور استوایی به هاوایی در دهه 1950 میلادی برمیگردد؛ دورانی که آمریکا پس از جنگ جهانی دوم جذب سبک زندگی استوایی، کوکتل‌های رنگی و فضاهای ساحلی شده بود. یک شرکت سازنده لیکور بلوکاراسائو در همان سال‌ها خواستار طراحی نوشیدنی‌ای بود که سیروپ بلوکاراسائو در آن استفاده شود تا این محصول را روانه بازار آمریکا و عرصه بین‌المللی کند. در نتیجه با ذکاوت و ابتکار عمل از سوی بارتندری در یکی از هتل‌های هاوایی، این کوکتل اعتباری جهانی پیدا کرد و به سرعت طرفدارن خود را پیدا کرد. شاید مهم‌ترین عنصری که در محبوبیت بلو هاوایی تاثیرگذار ظاهر شد، رنگ آبی  در تضاد با زردِ آناناس و حس استوایی نوشیدنی بود.

بیشتر بخوانید…
اگر علاقه‌دارید با انواع ماکتل آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم ی سری به مقاله، نوشیدنی با سیروپ بلو کاراسائو بزنید!

طرز تهیه ماکتل بلو هاوایی

طرز تهیه ماکتل بلو هاوایی

در ادامه به آموزش 0تا100 طرز تهیه ماکتل بلو هاوایی می‌پردازیم، باما همراه باشید!

مواد لازم برای طرز تهیه ماکتل بلو هاوایی

مواد لازممقدار
آب آناناس120 میلی‌لیتر
سیروپ نارگیل30 میلی‌لیتر
سیروپ بلوکاراسائو بدون الکل20 میلی‌لیتر
آب لیموترش تازه20 میلی‌لیتر
بخ مکعبی تازهبه مقداری که شیکر را پر کند
برگ نعناعبه میزان لازم (گارنیش)
اسلایس آناناسبه میزان لازم (گارنیش)
گیلاس ماراشینواختیاری

این مقادیر برای یک نفر در نظر گرفته شده. در نظر داشته‌ باشید برای تغییر میزان سرو می‌توانید از نسبت طلایی زیر استفاده کنید:

  • 6 واحد لیمو
  • ⅕ واحد آناناس
  • 1 واحد لیمو
  • 1 واحد بلوکاراسائو

آموزش طرز تهیه ماکتل بلو هاوایی

  • در ابتدا باید لیوان سرو را پر از یخ کنید تا کاملا سرد شود چرا که این امر برای حفظ شفافیت و کیفیت نهایی نوشیدنی لازم است.
  • تمامی مواد (آب آناناس، سیروپ نارگیل، آب لیمو تازه، سیروپ بلو کاراسائو) را داخل شیکر بریزید. سپس یخ را به این ترکیب اضافه کنید. دقت کنید که برای یکپارچگی هر چه بیشتر ماکتل، رعایت این ترتیب ضروری است چرا که اگر مواد غلیظ مثل سیروپ نارگیل یا آب‌میوه‌ها را روی یخ بریزید، سریع شوک دمایی می‌بینند و گلوله می‌شوند. همچنین وقتی یخ شروع به آب شدن کند تنظیم غلظت نوشیدنی بهم می‌خورد.
  • حالا این ترکیب را به مدت 12 تا 15 ثانیه محکم شیک کنید. اگر شیکر ندارید می‌توانید همین ترکیب را در بلندر ریخته و 10 تا 15 ثانیه بزنید تا یکدست شود.
  • در ادامه با استفاده از استرینر (صافی مخصوص) ترکیب را داخل لیوان سرو روی یخ تازه بریزید تا رنگ بلو هاوایی وضوح خود را حفظ کند.
  • برای پایان کار و گارنیش حرفه‌ای نیز می‌توانید از یک اسلایس آناناس روی لبه لیوان، یک برگ نعناع برای آرومای استوایی، یا گیلاس ماراشینو برای کنتراست رنگ روی نوشیدنی استفاده کنید.

پیشنهاد ویژه…
اگر دوست دارید در بهترین رستوران‌های سراسر دنیا مشغول به‌کار شوید و به وسیله‌ی آشپزی به کشور مورد نظر خود بروید یک سری به دوره‌ی پکیج آموزش آشپزی ویژه مهاجرت آشپزشو بزنید!

نکات طلایی در تهیه بلو هاوایی

نکات طلایی در تهیه بلو هاوایی
  • همیشه از آب لیموی تازه استفاده کنید و از ریختن هر نوع از آبلیموهای صنعتی پرهیز کنید چرا که طعم به شدت می‌تواند افت کند.
  • به دلیل ته‌نشین شدن کره نارگیل در شیشه، آن را قبل از اضافه کردن خوب تکان دهید تا به بافت نوشیدنی آسیبی نرسید.
  • دقت کنید که در ماکتل شما یخ ریز وجود نداشته باشد و بافت آن یکدست باشد. همچنین یخ‌ها را همیشه شفاف انتخاب کنید چرا که یخ مات رنگ آبی بلوکاراسائو را تیره می‌کند.
  • توازن را در میزان مصرفی بلوکاراسائو رعایت کنید؛ زیاد ریختن آن نوشیدنی شما را تلخ می‌کند.

سخن پایانی

ماکتل بلو هاوایی نه‌تنها به‌دلیل رنگ درخشان و ساختار استوایی‌اش محبوبیت جهانی پیدا کرده، بلکه به‌عنوان نمونه‌ای دقیق از تکنیک‌های استاندارد بارتندی هم شناخته می‌شود. رعایت اصول ترکیب‌سازی، ترتیب افزودن مواد و شیوه صحیح سردسازی، نقشی تعیین‌کننده در کیفیت نهایی این نوشیدنی دارند. استفاده از این استانداردها، بیانگر دقت، احترام به فرایند و پایبندی به استانداردهای بین‌المللی نوشیدنی‌سازی است؛ اصولی که همواره کیفیت، ثبات و تجربه نهایی مهمان را ارتقا می‌دهند. امیدوارم این مقاله از آشپزشو شما را در بکارگیری این موارد به خوبی راهنمایی کرده باشد.

سوالات متداول

0/5 (0 نظر)
ارسال دیدگاه