پیتزا مارگاریتا در اواخر قرن ۱۹ توسط سرآشپز معروف ناپلی آن زمان و به افتخار ملکه ایتالیا مارگریتای ساوویی نامگذاری شده است. روی این پیتزا گوجه فرنگی ، موزارلای و برگهای تازهی ریحان میگذارند. رنگ این پیتزا رنگ پرچم ایتالیاست. در حال حاضر به پیتزایی که فقط از سس گوجه فرنگی و پنیر موزارلا تشکیل شده است هم پیتزا مارگاریتا میگویند. اگر به دنبال طرز تهیه پیتزا مارگاریتا هستید کافی است در این مقاله با آموزشگاه آشپزی آشپزشو قنادشو همراه شوید.
فهرست مطالب
فهرست
- مواد اولیه پیتزا مارگاریتا
- طرز تهیه پیتزا مارگاریتا
- درباره پیتزا مارگاریتا بیشتر بدانیم
در این قسمت از آموزش آشپزی، ابتدا مواد اولیه مورد نیاز برای طرز تهیه پیتزا مارگاریتا گفته می شود و پس از آن دستور پخت آن ذکر می شود.
مواد اولیه پیتزا مارگاریتا
- سیر ۲ حبه
- ریحان ۱۰۰ گرم
- خمیر پیتزا
- پنیر پیتزا ۲۵۰ گرم
- روغن مایع به اندازه کافی
- گوجه فرنگی بزرگ ۴ عدد
- نمک ، فلفل سیاه و آویشن به اندازه کافی
طرز تهیه پیتزا مارگاریتا
- ابتدا فر را روی حرارت ۲۷۵ درجه سانتیگراد گرم کنید.
- سپس گوجه فرنگیها را به صورت ریز ریز با چاقو خرد می کنیم یا با رنده ریز رنده کنید تا به شکل پوره در بیاید.
- سپس سیرها را ریز رنده کرده و سیر را در تابه همراه کمی روغن تفت داده شود تا طلایی شوند.
- آنگاه گوجه ها را به آن اضافه کنید و نمک، فلفل سیاه روی مواد می پاشیم و مخلوط می کنیم و تفت می دهیم و اجازه می دهیم آب گوجه ها تبخیر شوند.
- مقداری از ریحان ها را برای تزئین در تابه می ریزیم و با مواد مخلوط کنید و زیر شعله را خاموش کنید.
- اجازه دهید تا مایه کمی سرد شود و آن وقت مایه را روی خمیر پیتزا بریزید و با قاشق روی تمام خمیر پهن کنید.
- به مدت ۱۵ دقیقه پیتزا را داخل فر که از قبل روشن شده است قرار دهید تا نیم پز شود.
- پس از گذشت این زمان پیتزا را از فر در می آوریم و پنیر پیتزا روی آن بریزید.
- ریحان هایی که برای تزئین بودند را بر روی پنیرها بریزید.
- مجددا به مدت ۱۵ دقیقه دیگر پیتزا را داخل فر قرار دهید تا هم پخت پیتزا کامل شود و هم اینکه پنیر آب شود و طلایی شود.
درباره طرز تهیه پیتزا مارگاریتا بیشتر بدانیم
بر طبق یکی از افسانههای معاصر، نمونه اولیه پیتزا یعنی پیتزا مارگاریتا، در سال ۱۸۸۹ اختراع شد. پیتزا مارگاریتا زمانی که کاخ سلطنتی کاپودیمونته از آشپز خود رافائل اسپوسیتو خواست تا به افتخار بازدید از ملکه مارگاریتا پیتزایی درست کند؛ خلق شد. از میان سه نوع پیتزای تهیه شده توسط او، ملکه پیتزایی که از سه رنگ پرچم ایتالیا که عبارت بودند از قرمز که به واسطه گوجه نشان داده شده بود، سبزکه به واسطه ریحان نشان داده شده بود و سفید که به واسطه موتزارلا نشان داده شده بود، تهیه شده بود را شدیداً ترجیح داد. ظاهراً این نوع پیتزا پس از ملکه به نام پیتزا مارگاریتا نام گذاری شد.
اول از همه خودمو بهعنوان یه مشتاق همیشگی یادگیری آشپزی معرفی میکنم. تو ایران تحصیلات آکادمیک صنایع غذایی رو نیمهکاره رها کردم، چون متأسفانه چیزی که میخواستم رو نمیتونستم تو دانشگاههای ایران پیدا کنم. تصمیم گرفتم با همه سختیها و هزینههای زیاد، تحصیلات آکادمیک آشپزی رو تو خارج از کشور ادامه بدم. خدا رو شکر طی یک سال و نیم تحصیلم تو خارج از کشور، پیشرفت فوقالعادهای داشتم، طوری که اساتیدم منو خلاق خطاب میکردن.
چون علم مواد شناسی رو اصولی یاد گرفتم، تو ۹۵ درصد مواقع اگه هر خوراکی رو تست کنم، بهراحتی میتونم اون غذا رو خلق کنم و بابت این موضوع خیلی شکرگزارم. بعد از یک سال و نیم تحصیل، ۶ ماه تو یکی از معتبرترین هتلهای دبی کارورزی کردم و با یه عالمه تجربه بهروز به ایران برگشتم و آموزشگاهم رو تأسیس کردم.
هدفم از تأسیس آموزشگاه این بود که بتونم بهروزترین متدهای آموزشی دنیا رو تو کشور خودم عملی کنم و در عین حال مدرکی ارائه بدم که معتبر و قابل ترجمه باشه. برای همین آموزشگاه رو زیر نظر سازمان فنی و حرفهای راهاندازی کردم. از اونجایی که عاشق یادگیری هستم، دوباره تصمیم گرفتم تحصیلاتم رو تو ایران ادامه بدم تا از یادگیری دور نمونم.
تخصص اصلی من آشپزی ملل و قنادیه. آشپزی ملل همون رشته تحصیلیام تو خارج از کشور بوده و همه تجربیاتم رو تو دورههای آشپزی ملل آموزشگاه “آشپزشو” به هنرجوهای عزیزم منتقل میکنم. قنادی رو هم به مدت ۶ ماه تو قنادی استاد فرزانه کارورزی کردم و تجربیات این استاد گرانقدر رو با متدهای بهروز ترکیب کردم و تو دورههای کیک آموزشگاه “آشپزشو” تدریس میکنم.
در نهایت، به خودم ثابت کردم که اگه به چیزی علاقه داشته باشی، میتونی به هرچی که میخوای، مثل حس خوب، ثروت، شهرت و… برسی. چون خانواده من هم مثل خیلی از خانوادههای ایرانی، راه خوشبختی رو تو تحصیلات آکادمیک رشتههای مهندسی و پزشکی میدیدن و دنیای آشپزی رو ناآگاهانه فقط تو خوراک روزمره تصور میکردن.
این روایت ادامه داره…
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.