آموزش صفر تا صد طرز تهیه رامن؛ غذای ملی ژاپن!

بله! می‌توان از براث سبزیجات و تاره سویا یا میسو استفاده کرد تا یک نسخه گیاهی خوش‌طعم و سبک داشته‌باشید.

رامن یک غذای پرطرفدار ژاپنی است که نوعی غذای خیابانی و در عین حال رستورانی محسوب می‌شود و در هر منطقه دستور تهیه خاص خود را دارد. رامن در واقع ترکیبی از نودل گندمی در طعم‌های مختلف در یک عصاره خوش‌طعم به نام براث (Broth) با تاپینگ‌های متنوع مثل تخم‌مرغ نیم‌پز، گوشت، سبزیجات و جلبک دریایی است.

اما رامن فقط یک غذا نیست، بلکه بخشی از فرهنگ ژاپن است و به خاطر ترکیب بی‌نظیر نودل، عصاره و تاپینگ‌ها، هم سیرکننده و هم خوشمزه‌ست. در این مقاله به طرز تهیه مرحله به مرحله این خوراک لذیذ می‌پردازیم و با اجزای مختلف تشکیل‌دهنده آن بیشتر آشنا می‌شویم.

پیشنهاد ویژه…
اگر علاقه دارید تمامی غذاهای بین‌المللی را به‌بهترین شکل ممکن درست کنید، پیشنهاد می‌کنیم همین حالا یک نگاهی به دوره پکیج مستر شف ملل آموزشگاه آشپزی آشپزشو بی‌اندازید.

اجزای تشکیل‌دهنده رامن

رامن به صورت کلی از چهار بخش تشکیل می‌شود؛

  • نودل: رشته‌ای نازک که انواع متنوعی دارد اما نودل رامن اصولا سفت است تا با فرو رفتن در ترکیب رامن له نشود و قابل جویدن و هورت کشیدن باشد؛ چرا که هورت کشیدن نودل در ژاپن نوعی قدردانی و نشانه لذت بردن افراد از خوردن رامن است!
  • براث (Broth)/ عصاره پایه: نوعی آبگوشت پایه که برخی از آن با نام سوپ پایه رامن هم یاد می‌کنند. این ترکیب از جوشاندن طولانی‌مدت استخوان، گوشت، مرغ، ماهی یا سبزیجات به‌دست می‌آید و در واقع پیکره اصلی این خوراک ژاپنی است.
  • تاره (Tare)/ چاشنی پایه: اگر براث را بدن رامن در نظر بگیریم، تاره مثل روح طعم و مزه آن است. این سس مزه‌دهنده، در طعم دار کردن براث خنثی، موثر است و چاشنی مایع غلیظی است پایه طعم رامن را می‌سازد.
  • تاپینگ: به مواد غذایی که در مراحل آخر تهیه روی ترکیب اضافه می‌شود، تاپینگ می‌گویند.

رایج‌ترین انواع تاپینگ در رامن، تخم‌مرغ، گوشت، پیازچه، نوری، ذرت، قارچ و… هستند.

بیشتر بخوانید…
اگر به غذا و دسر‌های ژاپنی علاقه دارید این مقاله‌را از دست ندهید! آشنایی با ۱۰تا از معروفترین دسر‌های ژاپنی

معروف‌ترین مدل‌های رامن

معروف‌ترین مدل‌های رامن

همانطور که گفتیم در هر منطقه از ژاپن انواع مختلفی از رامن با ادویه و دستور تهیه‌های متفاوت یافت می‌شود؛

  • رامن شیو یو (Shoyu Ramen) که با سس سویا تهیه می‌شود و در توکیو بسیار محبوب است.
  • رامن میسو (Miso Ramen) در تهیه این رامن از خمیر سویا استفاده می‌شود و مخصوص هوکایدو است.
  • رامن شیو (Shio Ramen) که یک رامن سبک‌تر است و با نمک مزه‌دار شده‌است.
  • رامن تونکوتسو (Tonkotsu Ramen) تهیه شده با عصاره غلیظ استخوان خوک و رامن ویژه فوکوئوکاست.

طرز تهیه رامن اصیل ژاپنی

طرز تهیه رامن اصیل ژاپنی

در این قسمت، ما رسپی رامن خانگی را مرحله به مرحله برای شما باز می‌کنیم اما در تهیه رامن می‌توان از نودل و براث آماده (سریع)  یا خانگی استفاده کرد. انتخاب با شماست!

پیشنهاد ویژه…
اگر دوست دارید در بهترین رستوران‌های خارج از کشور به عنوان سرآشپز کار کنید پس جای شما در پکیج آموزش آشپزی ویژه مهاجرت آشپزشو خالی است

مواد لازم برای تهیه نودل رامن (۴ نفر)

مواد لازممقدار
آرد گندم (آرد نان)400 گرم
نمک1 قاشق چای‌خوری
آرد150 میلی‌لیتر
کانسویی (آب قلیایی مخصوص رامن)(اگر به کانسویی دسترسی ندارید، 1 قاشق چای‌خوری جوش شیرین را در فر با دمای ۱۵۰ درجه به مدت 1 ساعت حرارت بدید و به آب اضافه کنید)

طرز تهیه نودل رامن 

  • در ابتدا نمک و کانسویی را در آب حل کنید.
  • آب را کم‌کم به آرد اضافه کنید و مخلوط کنید تا زمانی که خمیر خشک و سفتی بدست آید.
  • خمیر را ۱۰ دقیقه ورز دهید، و بعد ۳۰ دقیقه استراحت بدهید.
  • در این مرحله، با وردنه یا ماشین پاستا خمیر را باز کنید و به ضخامت حدود ۲ میلی‌متر برش بزنید.
  • رشته‌ها را آردپاشی کنید تا بهم نچسبند.

مواد لازم برای تهیه براث رامن

مواد لازممقدار هرکدام
مرغ کامل یا بال مرغ۷۰۰ گرم
زنجبیل تازه ۵ برش
سیر۴ حبه
پیاز۱ عدد درشت
هویج۱ عدد
ساقه کرفس۲ عدد
آب۲ لیتر
سس سویا۴ قاشق غذاخوری
میسو یا همان خمیر سویا (اختیاری) ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفلبه میزان لازم

طرز تهیه براث رامن

  • مرغ را  تفت دهید تا عطرش آزاد شود.
  • مرغ را به همراه سبزیجات و آب داخل قابلمه بریزید.
  • به مدت ۲ تا ۳ ساعت روی حرارت ملایم بجوشانید. هرچه زمان جوشاندن بیشتر باشد، براث غلیظ‌تر و خوشمزه‌تر می‌شود.
  • این ترکیب را صاف کنید، سپس سویا و میسو را اضافه کنید و با چشیدن، مزه را تنظیم کنید.

در ادامه به مونتاژ یا گردهم‌آوردن اجزای رامن می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید…
اگر از نوشیدنی‌های ژاپنی لذت می‌برید و می‌خواهید حداقل در درست کردن یکی از‌ آن‌ها استاد شوید این مقاله‌را از دست ندهید. آشنایی با طرز تهیه ماچای خانگی.

مراحل گردهم‌آوری رامن

  • ریختن براث (عصاره داغ) در کاسه: اول کار همیشه سوپ پایه داخل کاسه می‌آید.
  • اضافه کردن نودل پخته: نودل‌ها رو ۲–۳ دقیقه در آب جوش بپزید تا زمانی که نرم شوند آبکش کنید و سریع داخل براث قرار دهید.
  • چیدن تاپینگ‌ها: تنوع زیادی در این بخش وجود دارد. شما می‌توانید از ذرت شیرین، نوری (ورقه جلبک دریایی)، پیازچه، قارچ (معمولی یا شیتاکه) و چاشو و تاماگو روی رامن خود به عنوان تاپینگ، استفاده کنید. تاماگو همان تخم‌مرغ نیم‌پز مزه‌دار است. برای تهیه آن، تخم مرغ را ۶ دقیقه بجوشانید، سپس در مخلوط سویا، میرین یا کمی عسل و سرکه بخوابانید. از وسط برش داده و روی رامن قرار دهید. همچنین برای تهیه چاشو که نوعی گوشت ورقه‌ای است، می‌توان مرغ یا گوشت رو با سویا، سیر و زنجبیل آرام‌پز کرد.
  • اضافه کردن روغن طعم‌دهنده: در انتها، چند قطره روغن کنجد روی کاسه بریزید تا عطر و طعم بهتری بگیرد. برای تزئین هم می‌توانید از کمی پیازچه یا فلفل هم استفاده کنید.

 رامن یک غذای نسبتاً پرانرژی و کامل محسوب میشود که نسخه خانگی آن در بازه 3 تا 5 ساعته آماده می‌شود و ترکیبی از پروتئین، کربوهیدرات و ریزمغذی‌هاست. ارزش غذایی کلی یک کاسه متوسط رامن به شرح زیر می‌باشد؛

  • چربی: حدود ۱۲–۱۸ گرم
  • کالری: حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ کیلوکالری
  • .کربوهیدرات: حدود ۵۰–۶۰ گرم
  • پروتئین: حدود ۱۵–۲۰ گرم

در رامن به دلیل وجود براث و سس سویا میزان نمک به نسبت بالا می‌باشد.

پیشنهاد ویژه…
اگر به دنیای غذاهای ژاپنی علاقه دارید، پس حتما یکی از طرفداران سوشی هستید. ما در آموزشگاه آشپزی آشپزشو، زیر نظر بهترین اساتید برای دوست داران سوشی دوره آموزش سوشی را تشکیل دادیم، باما همراه باشید!

فوت و فن و نکات طلایی در تهیه رامن

فوت و فن و نکات طلایی در تهیه رامن
  • ضخامت نودل باید با نوع براث و تاره همخوانی داشته باشد؛
  • نودل ضخیم برای براث‌های سنگین، مثل تونکوتسو و میسو.
  • نودل نازک برای براث‌های شفاف، مثل شیو و شیو یو.
  • همچنین تاره نیز باید با نوع براث هماهنگ باشد. برای مثال اگر یک براث غلیظ، تاره میسو مناسب است و برای یک براث سبک مثل براث مرغ، تاره سویا توصیه می‌شود.
  • در گردآوری رامن، نودل، براث و تاپینگ‌ها باید هم‌دما باشند.
  • دمای براث باید چیزی در حدود 85 تا 90 درجه سانتی‌گراد باشد تا به محض ریخته شدن روی تاره آن را فعال کند. تاپینگ‌ها باید گرم باشند تا عطر خود را حفظ کنند و نودل نیز نباید زیاد در این ترکیب قبل از سرو بماند تا بافتش حفظ شود.
  • تاپینگ رامن فقط جنبه تزئینی ندارد بلکه تاثیر بسزایی در طعم و بافت آن می‌گذارد.
  • تخم مرغ نرمی و چربی به رامن می‌بخشد. نوری طعم دریایی به آن اضافه می‌کند. پیازچه تازگی و ذرت شیرینی در رامن ایجاد می‌کند.
  • راز خوش‌طعم‌تر این غذای ژاپنی بی‌شک زمان است. در تهیه عصاره یا همان براث باید آرام آرام با حرارت بالا بجوشد تا شفاف و خوشمزه بماند.

سخن پایانی

در هر کاسه از ین غذا، تلفیقی از سادگی و ظرافت دیده می‌شود؛  رامن به ما یاد می‌دهد که در آشپزی، هماهنگی مهم‌تر از تجمل است. نکته طلایی در این غذا نه در گران‌قیمت بودن مواد تشکیل دهنده، بلکه در صبر، دقت و زمان نهفته است. چه در آشپزخانه حرفه‌ای باشید و چه در خانه، روند تهیه رامن به ما می‌آموزد که رکی طعم منحص‌به‌فرد این غذا نتیجه‌ی احترام به جزئیات است. همین امروز با استفاده از این دستور پخت از آموزشگاه آشپزی آشپزشو این ترکیب بی‌نظیر طعم و رنگ را تهیه کنید و صبر و مهارت خود را در طبخ این غذای مشهور آسیایی محک بزنید. 

سوالات متداول

 

0/5 (0 نظر)
ارسال دیدگاه