اقامت رایگان برای هنرجویان خارج از تهران
پرداخت اقساطی بدون ضامن و بدون کارمزد
اقامت رایگان برای هنرجویان خارج از تهران

طرز تهیه باقالی پلو با مرغ زعفرانی مجلسی + ویدیو

باقالی پلو با مرغ یکی از غذاهای محبوب ایرانی است که در سراسر کشور مورد توجه قرار گرفته است. ترکیبی از برنج، باقالی، مرغ و ادویه جات، این غذا را به یکی از پرطرفدارترین غذاهای خانوادگی تبدیل کرده است. در ادامه به طرز تهیه باقالی پلو با مرغ به ۲ روش، با مرغ زعفرانی مجلسی و با مرغ ریش ریش، می‌پردازیم. با ما همراه ما باشید.

تاریخچه باقالی پلو با مرغ به دوران ایلخانیان (سده ۱۳ و ۱۴ میلادی) باز می‌گردد، ولی در طول سالیان بعد این غذا با تغییراتی در ترکیبات ادویه و همچنین اضافه شدن بهبودهایی در روش پخت آن آماده شده است. در دوره قاجار، باقالی پلو معمولاً به هنگام مهمانی ‌ها و مناسبت ‌های مختلف سرو می‌شد. امروزه، باقالی پلو با مرغ در سراسر ایران مورد توجه خانواده‌ها و رستوران‌ها است و به‌عنوان یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایران محسوب می‌شود.

خواص باقالی پلو با مرغ

خواص باقالی پلو با مرغ

باقالی پلو با مرغ یک غذای سنتی ایرانی است که دارای خواص زیادی است از جمله :

  • سبب افزایش انرژی بدن می‌شود؛
  • باقالی دارای فیبر بالا است که باعث تنظیم هضم و جلوگیری از یبوست شده و اثرات سلامتی خوبی بر روی روده‌ها دارد؛
  • مرغ دارای پروتئین بالا است که برای ساخت بافت‌های بدن لازم است؛
  • برگ  بو از مواد معدنی غنی است و به عنوان آنتی‌اکسیدان باعث جلوگیری از بیماری‌ها و افزایش سلامت قلب و عروق می‌شود.

در کل، باقالی پلو با مرغ یک غذای کامل است که ترکیب مناسبی از پروتئین، فیبر، مواد معدنی و ویتامین دارد. بنابراین، مصرف آن همراه با یک رژیم غذایی سالم و منظم می‌تواند به سلامتی بدن کمک کند. در ادامه با دستور پخت باقالی پلو در خدمت شما هستیم.

بیشتر بخوانید…
10 ایده جذاب برای پخت غذا با تخم مرغ + دستور پخت

باقالی پلو با مرغ زعفرانی مجلسی

مواد لازم

برای تهیه باقالی پلو با مرغ مجلسی به مواد زیر نیاز داریم. این مواد برای 3 الی 4 نفر در نظر گرفته شده است.

  • شبت : ۳۰۰ گرم
  • مرغ : ۴ تکه
  • باقالی : یک کیلو
  • برنج : ۳۰۰ گرم
  • پیاز: یک عدد
  • هویج : دو عدد
  • فلفل دلمه ای : یک عدد
  • برگ بو : ۳ عدد
  • چوب دارچین : ۴ عدد
  • زعفران : به مقدار لازم
  • ادویه (نمک، فلفل، زردچوبه، پول ببیبر، دارچین و آویشن) : از هرکدام ۱/۴ قاشق چای خوری

دستور پخت باقالی پلو با مرغ زعفرانی مجلسی :

برای طرز تهیه باقالی با مرغ زعفرانی مجلسی ،در مرحله اول، شبت را خیس می کنیم و باقالی ها را بعد از تمیز کردن، می پزیم تا نرم شود.

برنج از قبل خیس شده را در آب در حال جوش می ریزیم و بعد از کمی نرم شدن، باقالی را اضافه می کنیم سپس آبکش میکنیم.

خیس کردن برنج برای تهیه باقالی پلو با مرغ زعفرانی مجلسی

برای ته‌دیگ، سیب زمینی ها را تکه می کنیم و بعد روغن و زعفران را ته قابلمه می ریزیم. بعد برنج و شوید را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا دم بکشد.

مرغ باقالی پلو را با زعفران مرینیت می کنیم وبعد سرخ می کنیم.

در قابلمه ای پیاز سرخ می کنیم  و هویج وفلفل دلمه ای اضافه می کنیم. رب می زنیم و بعد ادویه ها و دارچین وبرگ بو بعد آب می ریزیم تا جوش بیاید. سپس مرغ ها را اضافه می کنیم وبعد می گذاریم تا مرغ ها بپزد و بعد سرو می کنیم.

مرینیت مرغ برای تهیه باقالی پلو با مرغ مجلسی

باقالی پلو با مرغ ریش ریش

مواد لازم

  • باقالی پاک شده : 400 گرم
  • برنج : 400 گرم
  • مرغ ریش ریش : 500 گرم
  • پیاز : 2 عدد
  • نمک، فلفل، زعفران : به مقدار لازم
  • روغن : به مقدار لازم

طرز تهیه باقالی پلو با مرغ ریش ریش :

طرز تهیه باقالی پلو با مرغ ریش ریش

1- ابتدا باید باقالی ها را یک شب قبل از پخت در آب خیس کرد تا رطوبت آنها پایین بیاید.

2- سپس مرغ ریش ریش را با پیاز و روغن تفت داده و نمک و فلفل نیز اضافه کنید تا طعم آن بهتر شود.

3- برنج را به همراه زعفران و 3 لیوان آب در قابلمه ریخته و روی حرارت گذاشته تا نیم پخت شود.

4- سپس باقالی ها را به مواد ریخته و به همراه مرغ به داخل قابلمه اضافه کرده و ادامه دهید تا پخته شود. در پایان نیز غذای خود را با یک قاشق روغن سرخ کرده تا طعم آن بهتر شود و ظرف مناسبی برای سرو غذای خود به میزان مناسب پیدا کنید.

بیشتر بخوانید…
طرز تهیه مرغ گشنیزی ، غذایی سالم و لذیذ

این غذای باسلیقه و خوشمزه را می توانید با یک کمی ترشی خورشتی و سالاد کنار هم سرو کرده و از شام یا ناهاری پربازدید لذت ببرید.

طرز تهیه باقالی پلو با مرغ زعفرانی مجلسی

نکات مهم در پخت باقالی پلو با مرغ

برای رعایت اصول پخت در آشپزی همیشه مواردی را به هنرجویان آموزشگاه آشپزی آشپزشو پیشنهاد می کنیم که رعایت این موارد باعث طعم بهتر غذاها می شود. برای طرز تهیه باقالی پلو با مرغ مجلسی، هم چند نکته مهم وجود دارد که دانستن آن ها خالی از لطف نیست.

  • قبل از شروع پخت، باقالی را به مدت حداقل ۲-۳ ساعت در آب خیس کنید تا نرم شود.
  • برای طعم دهی به باقالی پلو، می توانید از ادویه هایی مانند زردچوبه، زنجبیل، ادویه دارچین و نمک استفاده کنید.
  • پیش از اضافه کردن باقالی به پلو، با آب کمی آن را بجوشانید تا طراوت و رنگ خود را حفظ کند.
  • برای مرغ، بهتر است از قسمت های ران و سینه استفاده کنید و آن ها را به اندازه کافی پخت دهید.
  • در صورت تمایل، می توانید با پخت مرغ از ادویه ها مانند فلفل سیاه، زردچوبه و نمک استفاده کنید.
  • برای نگه داری پلو، می توانید آن را در یخچال به مدت حداکثر ۲ روز نگه داری کنید و در صورت نیاز قبل از مصرف، آن را دوباره گرم کنید.

سخن پایانی

امیدوارم از آموزش دستور پخت باقالی پلو با مرغ لذت برده باشید. باقالی پلو غذای خوشمزه و پرطرفدار، از غذاهای اصیل ایرانی است که هم همراه با مرغ و هم با ماهیچه و یا گردن سرو می شود. اتفاقا یکی از آیتم های دوره آشپزی سنتی ایرانی در آموزشگاه آشپزشو همین باقالی پلو است. البته در دوره آشپزی سنتی و ایرانی که در آموزشگاه برگزار می شود، باقالی پلو با ماهیچه تدریس می شود. برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره این دوره جذاب و کاملا عملی می توانید به اینجا مراجعه کنید.

0/5 (0 نظر)
ارسال دیدگاه